Szakszervezeti információk

2023. 12. 11.

Szakszervezeti aktualitás

2024. január 1.-én hatályba lép a törvény, amely megtiltja a közszférában a munkáltatóknak a tagdíj levonását és tovább utalását, ezért februártól a tagok kell utalják a Szakszervezet részére a tagdíjat. Az országos FDSZ-szel egyeztetve, a tagdíj befizetések egyszerűsítése miatt, 2024. január 1.-től minden munkavállalóra egységesen 3000 Ft/hó tagdíjat állapítottunk meg. A tagdíj befizetés további részleteiről januárban adunk ki egy bővebb tájékoztatást, továbbá a honlapunkra (fdsz.bme.hu) is feltesszük ezeket az információkat.

Megszépültek az üdülőink

Ollári Szilvia elnökségi tag a legutóbbi küldöttgyűlésen beszámolt arról, hogy felújításra került a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete BME Intézményi Szervezet két balatonfüredi üdülője, a harmadik pedig várhatóan tavasszal fog megújulni Ollári Szilvia elnökségi tag jóvoltából, illetve a hajdúszoboszlói üdülője is felújításra került Gazdag-Takács Márta, az Érdekképviseleti Iroda vezetőjének önkéntes munkájának köszönhetően. Az üdüléssel kapcsolatos igénybejelentés - Balatonfüred kivételével - egész évben folyamatos, így a megújult hajdúszoboszlói üdülőt már most is igénybe vehetik az érdeklődők.

fdsz


A jelentkezési adatlap a szakszervezet honlapjáról kinyomtatható, illetve kitölthető és a szakszervezeti irodában is megtalálható. Kérünk minden igénylőt, hogy a fontossági sorrend megadásával több üdülési lehetőséget jelöljön meg, illetve azt a dátumot is írja be, ami még számára megfelelő lenne. Így nagyobb a valószínűsége a kérelmek kedvező teljesítésének.